Tinnitus: Kan man leve med det?

Tinnitus hva er det? Jeg kan forklare hva tinnitus er for min sin del, for å si det helt enkelt ` Det er et liv uten stillhet`

For mange år siden ble jeg utsatt for en kraftig smell og det tok meg 5-6 år å innfinne meg med sykdommen..

Jeg må si som overlegen sa: du kan ikke la være å leve med det, du må leve med det. Det var tungt å fordøye men jeg hadde noe å jobbe med.

De første årene var værst, man visste ikke helt hvor man skulle gjøre av seg og ble en byrde å kasteball for samfunnet, hvor mange ganger man hadde lyst til å hoppe i elven har man ikke tall på.

Så kom migrenen som følge av tinnitusen og man mistet livsgnisten på de værste dagene..

Jeg tok meg til mote å fikk meget god hjelp av min fastlege Hunstad, overlege Arnesen på St Olav, Psykolog Mette Uthus og ikke minst foredragsholder Øyvind Neraas som selv har samme diagnose.

Mitt første møte med Neraas for noen år siden var et av de beste, det viste seg at han har vært Politi og høytstående i forsikringsbransjen men er nå ufør pga tinnitus!!!! Går det ann tenkte jeg, kan også slike folk bli ufør?

Jeg selv vet ikke hvor mange kommentarer jeg har fått, herregud Ekren du kan da vell jobbe fordi om det suser litt i ørene? Akkurat da skulle jeg ønske å vært uten føtter eller armer, da har jeg en ytre sykdom som folk kan se utenifra, har du en sykdom som ikke kan sees så er det vanskelig å man blir ofte tilsidesatt som en hypokonder.

Men det er mitt liv å jeg er så absolutt ingen hypokonder, jeg synes mere synd på de som legger skjelen sin i å jobbe så mye med saken å fortelle om meg til andre, men jeg bryr meg ikke lengre en det.

Værtfall ikke etter møte med Neraas, han kan å få folket med plagene til å se litt lysere på det.

Nå går jeg på et mestringskurs på St Olav der jeg treffer likesinnede folk, samt at vi lærer å leve med tinnitus.

Dette er mitt 3 kurs i denne sjangeren, der lærer vi mye om Kognitiv tankegang noe som også hjelper.

Å bo i ei bygd å være syk tror jeg også er vanskeligere en å bo i en by, her blir man fanget opp av arbeiderne som stadig kommer med kommentarer om min sykdom.. Nå skal jeg si at det er flott her jeg bor, og at de fleste er inneforstått med mine plager, men man har jo enkelte som aldri gir seg.

Så etter en stund kom migreneplagene i takt med tinnitusen som oppererer som et døgnåpent sagbruk inne i hode mitt, det er vell noen som hører stemmer i hode sitt å, eg er vell kanskje heldig som bare har sagbruket..

Hadde jeg tjent penger på å ha et døgnåpent sagbruk, så hadde jeg vell blitt millionær i løpet av årene.

Det er mye jeg har måtte gi slipp på, det blir meget lite turer på byen da lydnivået blir for høyt, samt andre privatfester...

Men an gang i blandt så må man bare gå ut, så får man ta følgene når man våkner...

Jeg fikk faktisk en mail her rett etter at jeg åpnet bloggen min fra en som sikkert kjenner meg, der utdyper han sin vrede om hvordan jeg klarer å reise å ikke jobbe.... Nå har det seg slik at jeg jobber, men ikke fast..

Å synes da denne mannen som sikker bor i nærheten at jeg skal låse meg inne og gi opp livet, å reise er avslappet å man trigger ikke øresuset å migrenen i den grad, å blir det for ille som det ofte er så får man legge seg eller prøve å gå en tur i skogen... Å jeg kan ikke gi opp livet fordi om man har plager, man får gjøre det beste ut av det og jeg er stolt over min egen framgang etter ulykken.

Man må motivere seg selv for videre framgang å prøve å prøve..

Jeg har lydpute, høreapparat som tar bort høye lyder å ditto... Men det beste er å klare å sove på egenhånd å prøve å stenge sagbruket ute med tanketerapi, noe som til tider går så lenge man ikke har migrene å kaster opp.

Etter flere års kamp må jeg vell si jeg jeg ser lysere på livet dag for dag, samt at jeg har 3 nydelige jenter som er her for meg og en kone... Jeg traff dem Thailand for ca 8 år siden, i dag bor Ann her samt hennes 3 nydelige jenter som lyser opp min hverdag...

Må vell også nevne noen venner som har hjulpet meg til tider, spesielt Rune og Nina som jeg kan takke for mye oppmuntring, Også Tor D som gjorde sitt ytterste en gang for en stund tillbake, setter pris på slikt, og selvsagt mine foreldre.

Jeg prøver å leve et normalt liv så lenge det lar seg gjøre, nå er jeg ingen A4 person og jeg kommer aldr til å bli det, jeg er meg å det finnes ikke noe vond i meg til folk som er hyggelige... I bygda så mener vell enkelte at jeg burde innfinne meg i en grønn felleskjøpdress og ikke ha hull i ørene å disse tattoo, men gøy at folk tenker på meg å jeg setter pris på ommtanken på at de skulle ha forandret meg :)

Jeg liker å skrive, håper en gang å få til en bok av ett eller annet slag som jeg kunne tjent noen kroner på, alt skulle gått til et barnehjem nord for Bangkok.. Jeg har gitt meg 10 år på å få det til, til tider litt vanskelig da jeg ikke kan rettskrivning så godt.

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2831924

4 kommentarer

Snjupsi

16.03.2013 kl.07:52

Ja, så lenge man tør å ta akupunktur, så lever man med det. Jeg har slitt med tinitus i mange år. Prøvde tilslutt akupunktur, og det ble veldig så mye bedre, nå er det 1,5 år siden jeg prøvde akupunktur mot Tinitus, og er fortsatt like fin. HURRA for det alternative:))

ormiyu

16.03.2013 kl.20:06

Takker for det Snjupsi, akupunktur har jeg aldri prøvd men vurderer å prøve det når jeg hører andre kan bli bedre av det... Takk for innspill :)

Tom

18.03.2013 kl.16:34

Man blir ikke bedre av akupunktur. Det er nok umulig, siden støyen sitter i det indre øret og det har et såkalt fiksert innhold.

Men - føler man seg bedre, så bør man ikke la noe være uprøvd.

Jeg har tinnitus, klasehodepine og migrene. Veldig "gøy" til tider.... :-|

ormiyu

19.03.2013 kl.15:32

Tom: Har vell de samme plagene vi da Tom, men å si at man IKKE blir bedre av akupunktur synes jeg blir feil, alle reagerer individuelt på den meste av behandlinger.... Virker det på noen sier det seg selv at det har en funksjon.... Uansett er det noe dritt å plages med dette, men hva er klasehodepine? Ha en flott dag videre.

Skriv en ny kommentar

ormiyu

ormiyu

41, Stjørdal

Gammel mann på 41 år, hører vell kanskje ikke til majoriteten av aldersgruppe når det gjelder blogging.... Men liker å skrive, selv om jeg ikke kan det :) Oppvokst på gård og er meget glad i dyr, har 3 katter og 1 hund.. Whippet og Maine Coon.. Ellers er jeg lykkelig gift og har 3 jenter som opprinnelig kommer fra Thailand ;) Eldste jenta har også en blogg, den finner du her http://chanketjente.blogg.no/

ToppBlogg - toppliste for bloggere
Gratis blogg Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits