Ulv i Norge.

Det er for tiden en del diskusjoner i landet Norge om ulven skal ha samme rettigheter her til lands som i Sverige...

Jeg ser også at det ofte er meninger at den skal drepes når man ser den sør i landet da den kan være til fare for folk, men den bør fredes om man ser den lengre nord...    Bor det ikke folk i våre nordlige strøk eller er den ikke så farlig mot folk der?

Å hvem er det som på død og liv sier at vi har rett til å bestemme over andre inndivider i vår fauna, hvem er det som sier at vi kan drepe det som passer oss selv..
Vi menneskene er de største morderdyrene som noen gang er skapt, vi dreper alt og misshandler dyr i fleng for å forlyste vårt ego..
Ikke bare at vi skal spise det, men vi skal også kle oss i det..
Ulven kan ikke lese og ser ikke skilt når han passerer grensene om at han ikke har lov å være i Norge?. Det prates om at enkelte dyr ikke hører hjemme her, men stort sett alle dyr streifer og finner nye territorium, på lik linje med oss mennesker?. Vi dreper også unødig for å tillegne oss plasser, den eneste forskjellen er at vi ligger på toppen av lista når det gjelder å være kynisk foran andre individer.. Vi bygger vårt eget territoritorium for å meske oss selv, det vi ikke ønsker dreper vi?

 

 

 

2 kommentarer

ISOLA

19.03.2013 kl.10:01

jag skäms för att bo i sverige där större delen av befolkningen vill skjuta så fort dom ser en varg :( Den har lika mycket rätt att leva som v! Och om de är på och river boskap på väl dom skaffa bättre stängsel!

ormiyu

19.03.2013 kl.15:36

ISOLA: For så vidt enig Isola, nå vet ikke jeg hvor stor bestanden er i Sverige, synes det er flott at den eksisterer.... Men blir det for mye av den, som med andre dyr bør jakt være lov... Men ikke utryddelse :)

Skriv en ny kommentar

ormiyu

ormiyu

41, Stjørdal

Gammel mann på 41 år, hører vell kanskje ikke til majoriteten av aldersgruppe når det gjelder blogging.... Men liker å skrive, selv om jeg ikke kan det :) Oppvokst på gård og er meget glad i dyr, har 3 katter og 1 hund.. Whippet og Maine Coon.. Ellers er jeg lykkelig gift og har 3 jenter som opprinnelig kommer fra Thailand ;) Eldste jenta har også en blogg, den finner du her http://chanketjente.blogg.no/

ToppBlogg - toppliste for bloggere
Gratis blogg Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits